EXCLUSIV  Vreme ianuarie 2022. Florinela Georgescu: Cele mai scăzute temperaturi din tot timpul anului / video

Directorul Școlii Naționale de Meteorologie (SNM), Florinela Georgescu, a vorbit despre semnalul cu privire la vreme în luna ianuarie.

„Este foarte posibil ca prima parte a lunii ianuarie să înceapă cu temperaturi mai scăzute. Tot avem acest semnal că luna ianuarie, cel puțin prima parte, ar putea să fie cu temperaturi apropiate de normă sau sub normă. Chiar și normale, înseamnă temperaturi destul de scăzute, pentru că știm că luna ianuarie este luna cu temperaturile cele mai scăzute din tot timpul anului. Dacă spunem că ianuarie va fi o lună normală din punct de vedere termic, înseamnă că va trebui să ne așteptăm și la perioade cu temperaturi mai scăzute”, a precizat Florinela Georgescu, în emisiunea DCNews. 

Video DCNews de la ANM, cu Gabriela Băncilă, Florinela Georgescu, Sorin Cheval și Elena Mateescu

Alerte meteo de vreme rea. ANM a emis mai multe Coduri galbene de ninsori, ploi și polei

Amintim că meteorologii au emis, luni, 27 decembrie, o informare de ploi, ninsori și polei, dar și trei Coduri galbene.

În intervalul luni, ora 10:00, marți, ora 8:00, este în vigoare o informare meteo de precipitații moderate cantitativ și polei, în cea mai mare parte a țării, local moderate cantitativ.

În zona montană înaltă și în cea mai mare parte a Moldovei, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est și izolat în restul teritoriului.

O alertă Cod galben anunță, luni, între orele 10:00 – 22:00, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri, ninsori și un strat nou de zăpadă. Temporar, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

O altă alertă, tot Cod galben, anunță că, de luni, ora 13:00, până marți ,ora 8:00, pentru cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și zona Carpaților Orientali, va ninge însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

Ultima avertizare Cod galben, în vigoare de luni, ora 17:00, marți, ora 8:00, anunță în județele Buzău, Brăila, Vrancea, Galați și în cea mai mare parte a județului Tulcea precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță, care local vor determina depuneri de polei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel