Vreme extremă. Noi avertizări METEO au fost emise de specialiști

ANM, prognoza meteo. Vremea in tara
ANM, prognoza meteo. Vremea in tara

Noi avertizări meteo au fost emise de către specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie. Printre fenomenele meteo așteptate se află și intensificari ale vântului, vijelii și chiar grindină. 

O avertizare de tip Cod Portocaliu de intensificări ale vântului, vijelii și cantități de apă însemnate, a fost emisă de meteorologi. Atenționarea este valabilă astăzi între orele 13 și 23. 

În zonele vizate, județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași, precum și în zona continentală a județului Constanța vor fi perioade cu intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 80...90 km/h, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

O altă avertizare de tip Cod Galben este în vigoare până la ora 23. În Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, estul Olteniei, în zona Carpaților de Curbură și Meridionali precum și în Munții Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

De altfel, până în data de 27 iunie vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și podiș indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Vremea va deveni caniculară miercuri (26 iunie) în Câmpia de Vest, iar joi (27 iunie) în zonele joase de relief.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel