EXCLUSIV  VOT ALEGERI. Majoritatea românilor ar vota ASTA. Hideg, ARGUMENT, ultimele procente

Captură video DC News
Captură video DC News

Sociologul Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, a vorbit despre electoratul partidelor AUR și USR-PLUS. 

„Este foarte interesant dansul care se întâmplă acum pe scena politică între USR-PLUS, respectiv AUR, ambele forțe concurează pentru locul 3 în opțiunile electoratului. Cred că acest dans va mai continua”, a specificat Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT.

Gazda emisiunii, Val Vâlcu, a pus problema electoratului, întrebând dacă cele 2 partide au în vizor același tip de alegător. 

Electorate cu aspirații diferite

„Nu e același tip de electorat, pentru că în urma alegerilor parlamentare, ultimele alegeri de la noi, atunci când AUR a reprezentat o surpriză aproape majoră pentru toată lumea, noi am făcut câteva analize, nu reiau întreg raționamentul, dar noi, cei de la ARGUMENT, am ajuns la concluzia că de fapt AUR a luat cel mai mult din procentul celor nehotărâți, nu neapărat a furat de la un partid sau altul. Prin urmare nu cred că AUR, respectiv USR-PLUS concurează pentru același tip de electorat, mai ales și discursul diferit pe care cele 2 formațiuni îl adoptă, AUR adoptă un discurs mai mult tradiționalist, conservator, care plasează AUR mai mult pe partea stângă a eșichierului politic, de altfel e o anomalie dacă vreți, partidele cu un astfel de discurs conservator se situează în extrema dreaptă, iar pe de altă parte USR-PLUS marșează cu acel discurs neoliberalist, deci cu siguranță nu concurează pentru același tip de electorat.

De altfel, mai avem câteva date interesante, pe care le-am analizat în ultima vreme. Se pare că majoritatea românilor ar vota în acest moment un partid care promovează valori tradiționale, respectiv conservatoare și marșează pe ideea de familie tradițională și așa mai departe. Se pare că AUR se pliază mai bine pe acest profil de electorat, da în schimb majoritatea românilor spun că nu ar mai susține un partid care ar promova limitarea drepturilor minorităților, de exemplu, și în acest context, USR-PLUS are din nou câștig de cauză. De aceea spuneam că e un dans între cele 2 formațiuni, între cele 2 forțe politice, pentru că pe de-o parte există un sprijin clar față de AUR, pe de altă parte ar exista un sprijin pentru USR-PLUS, însă dacă e să ne referim strict la tipul de electorat, mai degrabă AUR s-ar bate cu PSD pe această felie de persoane care adoptă valorile tradiționale”, a explicat Hideg. 

Vezi și: Mădălina Hideg (ARGUMENT), la DCNews și DCNewsTV. Ultimele informații, LIVE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel