Vosganian (ALDE): Raportul, 'responsabil şi argumentat'

Sebastian Florea / 22 feb 2018 / 22:18 Salveaza PDF Comentarii
Varujan Vosganian, demers periculos. Declarații de la Iași
Varujan Vosganian, demers periculos. Declarații de la Iași

Varujan Vosganian (ALDE) consideră că poziţia lui Tudorel Toader a fost o pledoarie convingătoare pentru statul de drept.

Poziţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a fost o 'pledoarie convingătoare pentru statul de drept şi pentru respectarea drepturilor omului, pe care excesele de putere şi de autoritate, ignorarea prevederilor Constituţiei şi a celorlalte puteri ale statului le pot periclita', a declarat joi seară, pentru Agerpes, liderul grupului ALDE din Camera Deputaţilor, Varujan Vosganian.

Potrivit lui Vosganian, raportul prezentat de ministrul Justiţiei a fost unul 'responsabil şi argumentat', în timp ce poziţia 'luată în grabă' a preşedintelui Klaus Iohannis faţă de concluziile acestui raport nu este convingătoare.

[citeste si]

'Mi s-a părut un raport responsabil şi argumentat, de aceea nu cred că poziţia luată în grabă, a preşedintelui Iohannis, este convingătoare. Nu poţi să răspunzi unui raport prezentat astfel, detaliat, cu un comunicat scris în grabă şi care a dovedit că autorul său nici măcar nu a citit raportul complet. Dacă doreşte să răspundă, preşedintele Iohannis trebuie să aibă o prezentare la fel de convingătoare, cu referiri la Constituţie şi la legile ţării, cu referiri la deciziile Curţii Constituţionale, la activitatea concretă a procurorilor şi atunci vom crede că Iohannis este, la rândul său, responsabil şi nu acţionează doar în virtutea faptului că Procuratura până în clipa de faţă i-a fost aliată', a afirmat Vosganian.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22