Voican Voiculescu, audiat de Comisia de cultură a Senatului în legătură cu un reportaj TVR despre Revoluţie

voiculescu
voiculescu

Comisia de cultură a Senatului l-a audiat,  marţi, pe Gelu Voican Voiculescu  cu privire la un material difuzat de TVR în care acesta este acuzat că ar fi ucis prin împuşcare la Revoluţie 11 oameni, informaţie citată de TVR din declaraţia unui presupus martor.

Voiculescu a explicat membrilor comisiei că este vorba de acuzaţiile aduse la adresa sa în cadrul unui reportaj al TVR de către o persoană, Sorin Florin Georgescu, care susţine că ar fi fost martor în cadrul dosarului Revoluţiei. "Este evident că nu e cazul ca să vin cu argumente în apărarea mea. (...) Oricum acolo nu se putea petrece aşa ceva nicăieri şi nicicând. Au fost două comisii senatoriale de anchetă (în cazul Revoluţiei, n.r.), au generat două rapoarte voluminoase, s-au înregistrat foarte multe mărturii care există arhivate şi acum aici la dv la Senat şi niciodată nu a apărut această chestiune a unor militari care au fost lichidaţi în Comitetul Central", a spus Voican Voiculescu. El a precizat că se pregăteşte să-l acţioneze în instanţă pe care care a făcut respectivele acuzaţii, dar şi pe cei doi producătorii ai emisiunii TVR.

"Este vorba de o miză politică, însăşi incriminarea mea viza de fapt un atac la Ion Iliescu, şi se ştie că în circumstanţele politice de acuma se face din Ion Iliescu o ţintă chiar dacă nu mai are niciun fel de rol, de funcţie", a mai explicat Voican Voiculescu.

La rândul său, senatorul PSD, Georgică Severin a subliniat că acuzaţiile aduse în reportajul TVR sunt extrem de grave şi nu pot fi trecute cu vederea, fiind vorba de faptul că a fost promovată acuzaţia unui "criminal în serie" la o oră de vârf în topul audienţei. Social-democratul Alexandru Mazăre a afirmat, de asemenea, că în acest mod oricine poate fi subiectul unui "linşaj mediatic".

De asemenea, senatorul PDL Radu F Alexandru a susţinut cauza lui Voican Voiculescu, apreciind că redactorii care au realizat materialul jurnalistic ar trebui să fie demişi din corpul redacţional al televiziunii publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel