Viorica Dăncilă, declarații OFSD: "Joc al urii. Nu mă intimidează jignirile"

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă afăcut mai multe declarații, în cadrul Şcolii politice de vară a Organizaţiei Femeilor Social-Democrate (OFSD).

"Anul Centenar înseamnă unirea forţelor politice, consens pe proiectele importante, să fim mai buni, să ne înţelegem. Să avem dispute pe lucruri bune. Anul Centenar nu înseamnă jigniri, nu înseamnă îndemn la violenţă. Ce se întâmplă acum este greu de înțeles. Cum vor înţelege generaţiile viitoare, dacă cei care acum acţionează în acest mod, dacă îndeamnă la dezbinare? Toţi vom răspunde pentru ceea ce face.

Unii vor răspunde că au înlocuit argumnetele cu jignirile, proiecte cu plângerile penale, că încearcă să facă lobby pentru propriile persoane. Este pentru prima dată în istorie când premierul are dosar penal pentru tact diplomatic cu un stat cu care are parteneriat strategic. Oare asta vrem să însemne România? (....) Nu asta este România pe care o dorim noi. Eu vă rog să nu cedăm în fața acestor dorințe de scindare a societății românești.

Ne-am dorit echilibrul și consensul. Am crezut că măcar în ultima clipă putem să ieșim din acest joc al urii. România și românii sunt lucruri care trebuie să fie respectate. Am fost descumpănită de virulența atacurilor lansate asupra mea. Am înteles un singur lucru: acei care îmi numără virgulele și greșelie de exprimare nu au altceva de criticat și atunci se limitează doar la aceste lucruri (....)

Am făcut greșeli și poate că voi mai face, dar nu voi greși în deciziile pe care le voi lua pentru România și români și acesta este un lucru important. Iar faptul că nu am greșit este reliefat de drumul bun pe care merge economia românească. Toate aceste lucruri le-am discutat și le-am hotărât împreună.

Ne vom axa pe investiții, vom crea cadru pentru ca investitorii să vină. Mulțumesc pentru cuvintele frumoasă tuturor colegelor. Am determinarea să conduc acest guvern, nu mă intimidează nici jignirile, nici acuzele unora sau altora, atâta timp cât România merge pe un drum bun (...)

Am conducerea alături de mine, sunt susținută de alianța PSD-ALDE, nu am motiv să fac niciun pas înapoi (...) Și apoi îmi pun întrebarea: pe mâinile cui să lăsăm România? A unui partid care vrea să dărâme guvernul cu plângeri penale, care face circ în Parlament?.

Vreau să le dau un sfat din partea premierului: Dragi colegi din opoziția președintelui PSD: încrederea românilor nu se câștigă prin jigniri", a spus Viorica Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel