Violonistului Edvin Marton, la Floreasca, după ce a căzut pe scări

Edvin-Marton
Edvin-Marton

Cunoscutul violonist, Edvin Marton, aflat la București pentru două concerte,  pe 21 şi 22 decembrie, în cadrul Galei "Crăciun Vienez" de la Sala Palatului,  a căzut, marți seara pe scările hotelului  unde era cazat, acesta fiind dus la Spitalul Floreasca pentru investigații, medicii constatând după investigaţii că nu are traumatisme.

Edvin Marton s-a prezenta, marți seara,  de urgență la Spitalul Floreasca pentru investigații, acuzând dureri la ceafă, după cum a declarat purtătorul de cuvând al spitalului, Bogdan Oprița. Artistul nu a dorit să rămănă internat pentru o supraveghere medicală, dar miercuri dimineața a revenit la Floreasca pentru un RMN, deoarece acuza aceleași dureri la ceafă. Potrivit lui Oprița, artistul nu avea afecțiuni care să-i pună viața în pericol.

"Grija lui cea mare a fost însă să nu-şi strice în cădere vioara Stradivarius şi mai puţin eventualele posibile traumatisme pe care le-ar fi suferit în cădere", a adăugat medicul Opriţa.

Marton a intrat în posesia viorii sale în urma unui concurs. Artistul a mărturisit că, în noaptea următoare veştii că a câştigat concursul, nu a putut să doarmă. A doua zi, s-a îndrăgostit de vioara sa "la prima atingere".

La cele două concerte de la Bucureşti, Edvin Marton va fi prezent atât în calitate de violonist, cât şi de dirijor. Spectacolul de la Sala Palatului este compus din două părţi. Programul primei părţi va fi dirijat de austriacul Gottfried Rabl şi include piese din repertoriul modern, precum "My Way" sau "That's the Way It Is", iar programul celei de-a doua părţi, care cuprinde melodii clasice de Strauss, Brahms sau Vivaldi, va fi dirijat şi parţial interpretat de Marton.

Edvin Marton, pe numele său real Csüry Lajos Edvin, este un violonist şi compozitor de etnie maghiară din Ucraina, care se bucură de succes pe scena mondială. El a devenit celebru odată cu interpretarea, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Torino din 2006, a unor partituri din operele lui Giuseppe Verdi, cu care a acompaniat evoluţiile patinatorilor Evgheni Pluşenko, Tatiana Totmianina şi Maxim Marinin, care au cucerit medalii de aur. El a câştigat dreptul de a folosi pe viaţă o vioară Stradivarius în urma unui concurs organizat de Orford Arts Centre la Montreal, Canada, în 1996.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel