Viktor Orban, miting #Rezist în Ungaria. Replica premierului


Tinerii nemulțumiți de victoria lui Viktor Orban au organizat mișcări de protest de tip #Rezist în mai multe orașe din Ungaria. Cel mai mare miting a avut loc sâmbătă, când peste 100.000 de oameni s-au strâns în Budapesta.

Protestele la adresa lui Viktor Orban și FIDESZ au fost organizate de un grup Facebook intitulat ”Majoritatea suntem noi”.

Protestatarii acuză sistemul electoral, considerat inechitabil, și cer renumărarea voturilor. Curtea Supremă din Ungaria a validat, însă, în cursul zilei de duminică alegerile câștigate de FIDESZ cu peste două treimi din voturile exprimate.

Protestatarii spun că Orban a furat alegerile și că regimul acestuia este dominat de corupție și abuzul de putere. Vrem un stat de drept și balansul între puterile statului, au scandat protestarii, în marea majoritate tineri.

La mitingul de sâmbătă s-a mai cerut independența televiziunii publice, iar partidele de Opoziție au fost îndemnate să colaboreze pentru răsturnarea guvernului FIDESZ. La marș au participat și reprezentați ai partidelor care au pierdut alegerile, inclusiv formațiunea extremistă Jobbik. E ultima șansă de a rămâne în Europa, au scandat tineri care purtau steagul UE, alături de cel al Ungariei.

Viktor Orban a avut o singură replică, după manifestațiile masive de protest: ”Noi am câștigat!”, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel