Victor Ponta: Dacă va fi o situaţie în care Traian Băsescu încalcă Constituţia, vom iniţia procedura de suspendare

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, nu crede că în acest moment se pune problema iniţierii procedurii de suspendare a şefului statului, 'doar pentru că dă bine la televizor'.

„Atunci când am anunţat că vom iniţia procedura de suspendare, am spus foarte clar: dacă domnul Băsescu sau orice preşedinte, fie că îl cheamă Băsescu, Popescu, Georgescu sau Iliescu, dacă încalcă Constituţia României, noi declanşăm acea procedură clară de sancţionare. Dacă ar fi promulgat o lege adoptată prin fraudă - Legea Pensiilor, am fi declanşat acea procedură. Domnul Băsescu cred că a înţeles mesajul nostru şi nu a promulgat. Că a găsit chestia aceea cu vârsta, de care cu două săptămâni înainte zicea invers, acesta e stilul domnului Băsescu. Important e că nu a promulgat legea“, a spus liderul PSD, joi, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia.

„Dacă va fi o altă situaţie în care domnul Băsescu îşi încalcă atribuţiile constituţionale nu avem niciun fel de ezitare să folosim această armă, a adăugat Victor Ponta. Dar, pe de altă parte, nici nu cred că, toată ziua-bună ziua, trebuie să suspendăm preşedintele. Îl suspenzi pe preşedinte dacă încalcă Constituţia. Că nu-mi place de domnul Băsescu nu cred că e un secret. Nu le place, în general, oamenilor, în ultimul timp. Dar suspendarea trebuie să se facă pentru încălcarea Constituţiei şi nu cred că trebuie să ne jucăm cu lucrurile astea, doar aşa, că dau bine la televizor“, a conchis Victor Ponta. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel