Vezi răspunsul RCS&RDS președinților Discovery și CNA

rcs&rds
rcs&rds

Compania RCS&RDS a transmis un răspuns cu două puncte de vedere referitoare la declaraţiile preşedinților Discovery Networks şi CNA, după ce operatorul de cablu a scos din grila de programe mai multe posturi de televiziune.

Operatorul de cablu susţine că la finalul lunii noiembrie 2012 a expirat contractul de distribuţie dintre RCS şi Discovery Networks International. Nu a putut fi prelungit pentru că cele două părţi nu au reuşit să găsească o soluţie reciproc convenabilă. “În aceste condiţii am fost forţaţi să întrerupem transmiterea acestor canale, deoarece difuzarea lor fără contract nu este permisă de lege”, se arată în comunicatul trimis de operatorul de cablu, potrivit capital.ro.

“Precizăm că anterior, societatea noastră a depus la CNA solicitarea de modificare de grilă, dar aceasta nu a fost discutată în Consiliu. Nu putem să nu constatăm că domnul Răsvan Popescu este mult mai grăbit să aplice amenzi anumitor companii, adoptând poziţii partizane în litigii comerciale, decât de îndeplinirea procedurilor legale, astfel încât telespectatorii să poată avea acces la canalele oferite. Nu credem că rolul domnului Răsvan Popescu, în calitate de preşedinte al CNA, este acela de a aprecia sau a decide componenţa ofertei comerciale a unui operator sau de a-şi exprima şi a încerca să îşi impună preferinţele pentru un furnizor de programe, în defavoarea altora”, se mai arată în sursa citată.

Cu privire la scrisoarea preşedintelui Discovey Networks International, Mark Hollinger, reprezentanţii RCS&RDS se declară surprinşi “prin contradicţia dintre grija deosebită pentru soarta telespectatorilor, exprimată în acest mesaj şi poziţia din timpul negocierilor, când principala preocupare a reprezentanţilor Discovery era menţinerea unor tarife şi a unor venituri garantate cât mai mari”.

“Pentru a elimina suspiciunea de ipocrizie a acestui dublu limbaj, lansăm public îndemnul nostru adresat Discovery Networks de a crea un pachet separat care să conţină toate programele Discovery şi care să poată fi achiziţionat de către abonaţii interesaţi, la un preţ stabilit chiar de către Discovery Networks. Astfel, îngrijorarea domnului Hollinger că telespectatorii vor plăti “preţuri mari, pentru servicii pe care nu şi le doresc” nu va mai avea temei”, adaugă reprezentanţii operatorului de cablu.

În ceea ce privește semnarea petiției, reprezentanţii RCS continuă: “Ne exprimăm speranţa că toţi fanii Discovery, semnatari ai petiţiei sau nu, vor reuși să îi convingă pe reprezentanţii Discovery Networks să accepte acest demers şi astfel să le permită cât mai curând vizionarea canalelor dorite şi totodată, că domnul Hollinger nu va ignora soluţia propusă, refuzându-le telespectatorilor accesul la emisiunile promovate în scrisoare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel