Urmărește emisiunea live


Vezi ce măsuri au fost luate împotriva naționaliștilor din Timișoara

revista42353
revista42353

Mișcarea "La Țigănci"  a Naționaliștilor Autonomi din Timișoara nu și-a atins scopul. Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a deschis un dosar penal pentru rasism. Mai mult, blogul și site-ul lor nu mai este funcțional. Membrii riscă până la 15 ani de închisoare

Naționaliștii din Timișoara au postat pe blogul propriu un anunț prin care se angajau să ofere 300 de lei fiecărei femei de etnie romă din zona Banatului, care prezenta un act medical din care să rezulte că s-a supus voluntar unei operații de sterilizare efectuată în anul 2013.

„Dacă nu-și pot educa progeniturile pentru a nu mai fi o povară a societății românești, noi le oferim GARANTAT 300 de lei pentru operația de sterilizare voluntară efectuată în anul 2013”, menționa textul de pe site-ul asociației. Inițiatorul proiectului ar fi, potrivit stirileprotv.ro, un om de afaceri, membru al asociației „Naționaliștii Autonomi din Timișoara”, care este totodată și sponsor al organizației. El susține că a inițiat campania "La țigănci"  după ce fiul său a fost bătut pe stradă de persoane de etnie romă, iar autoritățile nu au găsit niciun vinovat, scrie Agerpres.

În România, legea interzice organizaţiile şi simbolurile fasciste, rasiste sau xenofobe, precum şi promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. Constituirea unei organizaţii cu caracter fascist, rasist sau xenofob se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel