Vezi ce eveniment ar putea aduce României 1,5 miliarde de euro

bani
bani

În aceste zile se desfășoară la Doha, Qatar, Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice, eveniment care ar putea da șansa României să spere în continuare la un venit de până la 1,5 miliarde de euro.

Conferința, care ține două săptămani, ar putea decide să reporteze certificatele de CO2, așa numitele AAU, de care a beneficiat România în perioada 2008-2012 și pe care nu a reușit să le văndă. Această reportare ar putea duce la venituri statului român între 1,2 și 1,5 miliarde de euro.

 "Romania urmează linia impusă de Uniunea Europeană în ceea ce privește problemele de mediu la nivel global. Ceea ce e important pentru noi, în momentul actual, este decizia referitoare la AAU-uri. În cazul în care se va decide să nu se reporteze certficatele AAU din prima în cea de-a doua perioadă, fapt susținut chiar de statele dezvoltate ale UE, Romania va pierde aproximativ 300 de milioane de AAU-uri, cantitatea pe care nu a reușit să o valorifice, deși au existat în trecut oportunități la prețuri chiar de 8 sau 9 euro/certificat. Alftel spus, dacă România și-ar fi vândut atunci drepturile nefolosite de emisii, ar fi încasat peste 2,4 miliarde de euro, bani gratuiți", a declarat Casiana Fometescu, reprezentantul KDF Energy, companie specializată în tranzacțiile de carbon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel