Urmărește emisiunea live


Vezi cât va câștiga Porsche de la VW și în ce va investi banii

porsche
porsche

Acţionarii Porsche SE au schimbat statutul companiei, pentru a permite holdingului să facă noi investiții. Grupul va investi  în materiale destinate industriei auto, în sectorul imobiliar şi în tranzacţii cu energie. Motivul: se apropie finalizarea vânzării diviziei de automobile către VW.

"Atenţia se va concentra pe activităţi legate de sectorul auto. Porsche SE este şi va rămâne legat de industria auto", a declarat Martin Winterkorn, director general al Porsche SE şi al VW. Totuși, holdingul care deţine o participaţie majoritară de control la Volkswagen (VW), va face în curând, investiţii mai mari în energie decât în automobile de lux, relatează Bloomberg, citată de mediafax.

Fără noi investiţii, Porsche SE se va limita la administrarea a 50,7% din acţiunile comune ale VW, după vânzarea brandului auto Porsche. Vânzarea convenită la începutul acestei luni va pune capăt unei saga declanşate de tentativa eşuată a Porsche de preluare a VW.

Dacă VW va exercita opţiuni de achiziţie a 50,1% din acţiunile diviziei auto a Porsche pe care nu le deţine încă, Porsche ar putea obţine 2,5 miliarde de euro, după deducerea datoriilor. Compania urmează să primească circa 570 milioane de euro sub formă de dividende de la VW, potrivit datelor Bloomberg. Intenția  de fuziune a celor două companii a fost anulată din cauza unor obstacole legislative. O înțelegere din 2009 a stabilit, însă, integrarea diviziei auto a Porsche în grupul VW.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel