Vești rele pentru Romstrade: CNADNR a mai reziliat un contract

romstrade
romstrade

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a anunţat rezilierea unui alt contract încheiat cu o asociere din care face parte compania Romstrade, deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, motivul fiind întârzierea lucrărilor. Contractul reziliat viza reabilitarea unui tronson al DN6, Alexandria-Craiova.

Potrivit contractului încheiat de CNADNR cu asocierea Romstrade - Ezentis Infraestructuras - Euroconstruct Trading 98, antreprenorul se angaja să reabiliteze DN6, lot 2, pe o porţiune de aproape 53 de kilometri.

"Precizăm că în data de 14 noiembrie CNADNR a transmis înştiinţarea de reziliere a contractului. Decizia de transmitere a înştiinţării de reziliere a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor, respectiv nu a îndeplinit notificarea de remediere cu privire la recuperarea întârzierilor şi nu a respectat termenele asumate cu privire la îndeplinirea punctelor de referinţă", se arată într-un comunicat al CNADNR, informează Mediafax.

Totodată, Compania de Drumuri menţionează că antreprenorul nu îşi poate îndeplini obligaţiile contractuale şi nu poate finaliza toate lucrările până la expirarea duratei de execuţie a lucrărilor, de 730 zile, în contextul în care au trecut deja 560 zile.

Valoarea contractului se ridică la 119,361 milioane lei fără TVA, din care 82,221 milioane lei constituie finanţarea nerambursabilă a Comisiei Europene, diferenţa până la valoarea totală fiind asigurată de la Bugetul de stat.

Acesta nu este primul contract pierdut de SC Romstrade SRL, întrucât CNADNR a reziliat recent, pe 22 noiembrie, tot din cauza întârzierii lucrărilor, şi contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nadlac-Arad, semnat cu asocierea cu asocierea SC Romstrade SRL - Monteadriano Engenharia e Construcao SA - SC Donrep Construct SRL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel