Veşti bune pentru pasionaţii de sporturi nautice. Yachtingul reînvie pe Lacul Herăstrău

vaporas herastrau
vaporas herastrau

Yachtingul reînvie pe Lacul Herăstrău. Luciul de apă a fost plin de ambarcațiuni în weekend. Concurenți de toate vârstele au participat la Cupa de Primăvară, cel mai important concurs din deschiderea sezonului la yachting.

Un sport cu tradiție în perioada interbelică în capitală, yachtingul a decăzut în ultimii ani. Pe locul fostelor baze nautice s-au ridicat terase de lux, iar numărul cluburilor sportive a fost în continuă scădere.

Pentru a atrage copii către acest sport, CSM București a înființat recent o secție de yachting, unde cei mici pot practica gratis un sport considerat al milionarilor. Zece sportivi ai clubului au participat în weekend-ul trecut la Cupa de Primăvară. Micuții ”tigrii” au monopolizat podiumul la clasa RS TERA (Locul 1 Sonia Sprânceană, locul 2 Sergiu Dumitru, locul 3 Maria Călinescu).

"Sper că acest concurs pe Lacul Herăstrău, unde se plimbă mulți bucureșteni, să atragă noi practicanți către yachting. Nu este un sport așa scump la nivel de începători, ajutorul clubului este suficient. În plus yachtingul se poate practica de la 6-7 ani până spre 80 ani. Este un sport frumos, îți dezvoltă trupul și mintea, te ajută în viață să devii mai răbdător, îți dezvoltă mintea, te învață să apreciezi fiecare lucru pe care-l poți obține prin propriile forțe. CSM București așteaptă copiii să se înscrie la baza nautică de pe Lacul Herăstrău", spune Daniel Giulescu, antrenor yachting CSM București.

"Yachtingul este un sport mai special pentru copii diferiți care vor să își încerce limitele. Este foarte distractiv, am încercat și baletul și gimnastica, dar nimic nu este așa palpitant ca yachtingul. Vara ieșim zilnic pe apă, școala se împacă cu sportul pentru că yachtingul mă ajută să mă relaxez după examene", spune micuța Sonia Sprânceană, campioană la clasa RS Tera pentru ambarcațiuni mici.

În acest weekend, pe lacul Siutghiol din Constanța, se desfășoară Campionatul Național la clasa RS Tera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel