Verestoy Attila, fruntaş la avere, fruntaş şi la încasarea lefei

MOTIUNE DE CENZURA - PARLAMENT
MOTIUNE DE CENZURA - PARLAMENT

Senatorii României încasează indemnizaţii nete lunare de 4.994 de lei, la care se adaugă diurnă pentru deplasarea în teritoriu (1954,8 lei) şi diurnă pentru deplasarea în Bucureşti (1824,28 lei), excluzând cheltuielile de cazare. Conform datelor publicate de Econtext, singurii senatori care au încasat, integral, aceste sume, în luna iunie 2012, sunt UDMR-istul Verestoy Attila şi PSD-istul Ion Rotaru. În total, fiecare dintre cei doi a fost plătit cu suma de 8.773,28 lei.

Verestoy Attila este între cei mai bogaţi 50 de cetăţeni români şi, totodată, cel mai bogat senator al României, cu o avere estimată la 75 de milioane de euro, în anul trecut, de revista Capital. În 2011, Verestoy Attila şi-a consolidat averea, câştigând 2,5 milioane de euro doar din plasamentele bursiere.

Verestoy Attila se află în străinătate şi nu a putut fi contactat pentru a explica ce face cu sumele încasate de la Senatul României.

Alţi senatori au încasat fie indemnizaţii mai mici, fie diurne de deplasare mai mici. O serie de senatori nu au încasat ori şi-au donat diurnele / părţi din indemnizaţii şi diurne. Sumele cele mai mici au fost încasate de social-democratul Titus Corlăţean (zero lei încasaţi de la Senat), liberalii Mircea Diaconu (1431,64 lei încasaţi în luna iunie), Nicolae Robu (2.571 lei) şi conservatorul Dan Voiculescu (3.981 lei). Titus Corlăţean este ministru în Guvernul Ponta, Mircea Diaconu a fost ministru, reluându-şi activitatea de senator după demisie, Nicolae Robu a devenit primar al Timişoarei, iar Dan Voiculescu a demisionat din funcţia de senator la data de 25 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel