Vasilică Dănileț candidează la vicepreședinția CSM

danilet dc
danilet dc

Judecătorul Vasilică Dănileț își va depune candidatura pentru funcția de vicepreședinte al CSM, după cum a anunțat însăși magistratul, vineri seara. El și-a explicat decizia spunând că acțiunea lui urmărește eliminarea blocajului survenit după ce s-a cerut anularea alegerilor pentru conducerea CSM, informează Mediafax.

Vasilică Dănileț a declarat că își asumă proiectul Oanei Schimdt Hăineală, procurorul ales astăzi prin vot în cadrul ședinței plenului CSM.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cere, vineri seară, anularea alegerilor pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte al CSM, Plenul Consiliului urmând să ia o decizie cu privire la această solicitare, pentru care este necesară majoritatea de voturi. Judecătorul Horațius Dumbravă a explicat decizia colegilor săi invocând un blocaj constituțional, care cere reluarea întregii proceduri de numire a conducerii.

Procurorul Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă astăzi președinte al CSM, iar candidatura procuroarei Alina Ghica pentru postul de vice al instituției nu a întrunit numărul de voturi minim necesar, respectiv zece, pentru a fi aleasă.

Ședința plenului CSM de astăzi nu a fost lipsită de incidente și tensiuni, Horațius Dumbravă părăsind sala după ce Alina Ghica și-a depus candidatura pentru funcția de vice al CSM, explicând că este inacceptabil ca un proiect de management să fie depus cu 40 de minute înainte de prezentare.Judecătoarea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru obținerea vicepreședinției Consiliului, procedura urmând să fie reluată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel