Vasilescu, despre impozitarea în trepte: O problemă de campanie electorală

adrian vasilescu
adrian vasilescu

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat, luni, la RFI, că ideea avansată de premierul Victor Ponta privind impozitarea în trepte este "o problemă de campanie electorală", iar prezența lui Florin Georgescu în fruntea Ministerului de Finațe este "cu siguranţă" o garanţie că politica fiscală nu va deraia.

Întrebat de reporterul RFI cum privește ideea avansată, duminică, la Pro Tv, de către premierul Victor Ponta, privind impozitarea în trei trepte de anul viitor, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu a susținut că este o ”problemă de campanie electorală”, întrucât în mandatul actual, nu se va umbla la impozite.

”E ceva neexperimentat. Aici însă e o chestiune în care eu nu pot să mă amestec, pentru că e deja o problemă de campanie electorală. Ceea ce ne interesează pe noi la Banca Naţională este că Florin Georgescu a făcut o declaraţie foarte fermă pentru aceste şase luni de guvernare şi anume că nu se va umbla la impozite. Mai departe, ce spune primul-ministru, el nu spune pentru mandatul acestui Guvern. Mandatul Guvernului pe care-l conduce... nu e nici o stipulare în acest mandat referitoare la umblarea la impozite. El vorbeşte despre campania electorală şi despre ce s-ar putea întâmpla dacă românii i-ar da votul. Asta nu mai e o problemă a BNR. Banca Naţională cooperează întotdeauna foarte bine, potrivit legii, cu Guvernul pe care ni-l dă ţara, a explicat Adrian Vasilescu.

În ceea ce privește numirea fostului prim-vice-guvernator al BNR, Florin Georgescu, la Ministerul de Finanțe, Adrian Vasilescu crede că este ”cu siguranță o garanţie că politica fiscală nu va deraia”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel