Vasi Rădulescu, ce trebuie să scoți din dietă dacă ții la viața ta

Rodica Mitu / 19 iun 2018 / 11:54 Salveaza PDF Comentarii
Vasi Rădulescu
Descriere foto: Vasi Rădulescu

Dr. Vasi Rădulescu, cunoscut cetățenilor mai ales după ajutorul pe care l-a găsit pentru bătrânul bătut de doi tineri într-un pasaj din Brașov, susține că românii mănâncă mai mult decât ar avea nevoie.

Vasi Rădulescu a postat următorul mesaj pe Facebook: "Grăsimea nu e semn de bunăstare. Avem o mare problemă: mâncăm prea mult. Toată lumea îndeamnă la consum pentru a stimula economia, dar umplerea frigiderelor e o bombă din carbohidrați, proteine și grăsimi, toate în exces. Mulți oameni mănâncă și de trei-patru ori mai mult decât ar avea nevoie pentru a susține activitățile zilnice uzuale.

Ați conștientizat vreodată, după ce ați trimis la gunoi produse de care nu v-ați atins sau doar le-ați început, că niște bani au zburat pe fereastră? Băgați seamă că toate mesele copioase, coroborate cu sedentarismul, se transformă în depozite adipoase care atârnă pe tot corpul? Mai mult, supraponderalitatea vă și aduce mai aproape de sfârșitul vieții, ridicând riscul de diabet, cancere, boli cerebrale, boli cardiovasculare, tulburări psihice.

Zahăr, out din dietă

Suntem dependenți de zahăr, produs pe care ar trebui să îl reducem drastic din dietă. Sucuri carbogazoase bem în loc de apă, când ele ar trebui consumate rarisim. Pâine cu nemiluita, chiar și la cartofi, orez, fasole. Mezelurile nu lipsesc din frigidere, în toate combinațiile posibile și-n cantități mari. Cutii cu margarină de pus repede pe pâine. Borcane pline de murături supersărate. Cărnuri de toate felurile.

Mâncăm irațional și ne luptăm apoi cu efectele. E oare mai ușor să trăiești după un infarct miocardic și două stenturi sau să îți ții coronarele perfecte prin măsuri de bun simț, îmbrățisând moderația în tot și-n toate? E mai ușor să tragi după tine 140 de kilograme sau 65? E mai bine să gâfâi la un etaj urcat sau să zbori peste trepte?

Frigiderul burdușit cu fel de fel de alimente dubioase nu e semn de statut înalt. Nici indice de sănătate. Vă invit la mine, e trei sferturi gol. Și e foarte bine așa.

Ții la viața ta?

Spinoza își lua cu el o bucată de brânză și o roșie și se retrăgea în sala de studiu. Din secolul trecut, din penița lui Flaubert, a ieșit chestiunea asta: grăsimea e semn de bunăstare. Îmi permit să spun așa: grăsimea e semn de risipă, de neprețuire a vieții.

Ții la viața ta? Mănâncă puțin și diversificat, mișcă-te, ține mansarda în bune condiții".

 

Vezi și: Vasi Rădulescu, listă în 15 puncte: Altfel nu vei evolua niciodată


Notă: Intertitlurile aparțin redacției


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24