Varză murată, reţetă clasică. De ce e bine să pui o gutuie în bidon

Loredana Brumă / 30 oct 2019 / 22:27 Salveaza PDF Comentarii

În această perioadă toată lume se pregăteşte să pună varza la murat. Vă prezentăm o reţetă clasică a gospodinelor pricepute. 

Ingrediente

 

Varză

Sare

Beţe de mărar

Boabe de porumb, gutuie sau sfeclă roşie

Citeşte şi Pizza de casă, reţeta pe care o vei adora. Uite cum se face

 

Mod de preparare

 

Se îndepărtează frunzele rupte de varză şi se scobește la cotor pentru a se pune 2-3 linguri de sare. Se aşează primul rând de varză în butoi, după care se presară o mână de sare. Repetăm procedeul până când se termină varza. La final, adăugăm câteva beţe de mărar.

Dacă doriţi ca varza voastră să fie galbenă, adăugaţi boabe de porumb sau gutuie. De asemenea, puteţi adăuga sfeclă roşie pentru ca varza voastră murată să aibă culoarea roşie. Puneţi apă peste varza din butoi şi vânturaţi după o săptămână. Astfel, zeama va fi limpede.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27