Vârful pandemiei în cifre. Când va reveni totul la normal. Nelu Tătaru RĂSPUNDE

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a fost întrebat, joi seară, când va fi vârful pandemiei de coronavirus în România.

„În a doua jumătate a lunii aprilie. Dar îl văd mai ascuțit sau mai domol în funcție de ce vom face noi, atât ca activitate medicală, dar și populația prin măsurile care trebuie respectate", a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, joi seară, la „România9", emisiune moderată de Ionuț Cristache la TVR 1.

Ulterior, întrebat ce înseamnă acest vârf în cifre, a răspuns astfel: „Poate fi în jur de 10.000, poate fi în jur de 15.000, depinde cum avem rata de transmitere locală: accelerată sau nu. Poate fi din cazuri ușoare și medii, din cazuri grele, critice, care necesită suport, și atunci vom avea o aglomerare și vom avea și decese."

De asemenea, întrebat când vor putea oamenii ieși din case, simțindu-se în siguranță, Nelu Tătaru a făcut următoarele precizări: „Să ne gândim cam la două săptămâni după trecerea vârfului, să putem relaxa, în condițiile în care vom respecta în continuare niște precauții".

„Adică pe final de mai?", a întrebat Ionuț Cristache.

„Pe final de mai”, a confirmat ministrul Sănătății.

Apel pentru români

La finalul intervenției de la TVR 1, a fost întrebat dacă are un apel pentru români: „Să aibă încredere în corpul medical. Corpul medical să aibă încredere că vor fi și echipamente, și materiale sanitare, că vor fi și acele relații cu managerii care trebuie să corespundă unei activități medicale desfășurate într-un cadru normal."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel