Vânătoarea de la Balc, desfăşurată pe parcursul a două runde

vanatoare_balc_2012_77950400
vanatoare_balc_2012_77950400

Vânătoarea de la Balc de anul acesta a reunit, printre alții, pe  Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, Georges Marsan - primarul din Monte Carlo, Franz Rauch - producător de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold - fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, Alfred Baumhauer - designerul brand-ului Cartier şi Inigo Herrera - fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Vânătoarea a început sâmbătă dimineaţă, când participanţii, cazaţi în reşedinţe luxoase din apropierea domeniului de vânătoare de la Balc, şi-au pregătit armele şi au aşteptat să sune cornul care a dat startul evenimentului.

Prima rundă a vânătorii s-a încheiat în jurul prânzului, oaspeţii odihnindu-se şi degustând din mâncărurile tradiţionale româneşti, mai arată stirileprotv.ro.

Ulterior, a început runda a doua, care s-a terminat odată cu lăsarea serii.

Vânătoarea de la Balc a fost boicotată de un protest iniţiat de membrii unei organizaţii pentru protecţia animalelor. Astfel, 20 de persoane au mers la poarta domeniului şi le-au cerut participanţilor să joace tenis, în loc să omoare mistreţii. Militanţii au adus şi un banner pe care l-au folosit ca fileu. Chemată de Țiriac, Poliția nu a putut sancționa protestatarii, deoarece aceștia nu încălcau nicio lege.

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor condamnă vânătoare de la Balc, despre care spune că este de fapt o simplă acţiune de omorâre prin împuşcare a animalelor dintr-o fermă.

Fondul de vânătoare de la Balc a aparţinut până în 1989 protocolului de stat, fiind unul dintre domeniile de vânătoare preferate de Nicolae Ceauşescu. Ulterior el a revenit unei firme controlate de Ion Ţiriac.

Vânătoarea va fi urmată de o petrecere cu mâncăruri şi băuturi fine, unde vor cânta două artiste autohtone, respectiv Andreea Bănică şi Corina Bud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel