Vânătoarea de la Balc, desfăşurată pe parcursul a două runde

[] []

21 ian 2012 / 21:58
Salveaza PDF Comentarii
vanatoare_balc_2012_77950400
Descriere foto: vanatoare_balc_2012_77950400

Vânătoarea de la Balc de anul acesta a reunit, printre alții, pe  Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, Georges Marsan - primarul din Monte Carlo, Franz Rauch - producător de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold - fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, Alfred Baumhauer - designerul brand-ului Cartier şi Inigo Herrera - fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Vânătoarea a început sâmbătă dimineaţă, când participanţii, cazaţi în reşedinţe luxoase din apropierea domeniului de vânătoare de la Balc, şi-au pregătit armele şi au aşteptat să sune cornul care a dat startul evenimentului.

Prima rundă a vânătorii s-a încheiat în jurul prânzului, oaspeţii odihnindu-se şi degustând din mâncărurile tradiţionale româneşti, mai arată stirileprotv.ro.

Ulterior, a început runda a doua, care s-a terminat odată cu lăsarea serii.

Vânătoarea de la Balc a fost boicotată de un protest iniţiat de membrii unei organizaţii pentru protecţia animalelor. Astfel, 20 de persoane au mers la poarta domeniului şi le-au cerut participanţilor să joace tenis, în loc să omoare mistreţii. Militanţii au adus şi un banner pe care l-au folosit ca fileu. Chemată de Țiriac, Poliția nu a putut sancționa protestatarii, deoarece aceștia nu încălcau nicio lege.

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor condamnă vânătoare de la Balc, despre care spune că este de fapt o simplă acţiune de omorâre prin împuşcare a animalelor dintr-o fermă.

Fondul de vânătoare de la Balc a aparţinut până în 1989 protocolului de stat, fiind unul dintre domeniile de vânătoare preferate de Nicolae Ceauşescu. Ulterior el a revenit unei firme controlate de Ion Ţiriac.

Vânătoarea va fi urmată de o petrecere cu mâncăruri şi băuturi fine, unde vor cânta două artiste autohtone, respectiv Andreea Bănică şi Corina Bud.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26