Vaccinul antigripal pentru sezonul 2013-2014 va fi produs la Institutul Cantacuzino

vaccin
vaccin

Institutul Cantacuzino reia producţia de vaccin antigripal, a anunțat ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu. Suma necesară reluării activității Institutului a fost prevăzută în bugetul de stat pentru anul 2013, informează Realitatea TV. 

Asigurarea că vaccinul antigripal pentru sezonul 2013-2014 va fi produs la Institutul Cantacuzino, vine chiar din partea ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Acesta a declarat că pentru campania de vaccinare din acest an, Institutului Cantacuzino a primit deja comanda de 1,5 milioane de doze.

În 2012, dozele au fost cumpărate din străinătate pentru că linia de producţie de la institut era închisă.

Bugetul alocat reluării activităţii Institutului Cantacuzino ajunge la opt milioane de lei.

România trebuie să devină independentă pe principalele tipuri de vaccinuri, ba chiar un exportator de astfel de produse, consideră ministrul Eugen Nicolăescu.

peste 500.000 de doze de vaccin antigripal au fost găsite cu concentraţie scăzută la tulpina B, ele fiind retrase din campania naţională de vaccinare. Fiolele retrase fac parte din cele un milion de doze achiziţionate de MS, anul trecut, de la Institutul Cantacuzino.

Multe loturi cu doze fabricate la acest institut au fost retrase, în urmă cu un an, după ce peste 500.000 de doze de vaccin antigripal au fost găsite cu concentraţie scăzută la tulpina B. Ulterior, linia de producţie a fiolelor a fost închisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel