USA Today: "România, o comoară ascunsă"

romania turism
romania turism

Cotidianul USA Today l-a invitat pe bloggerul de turism, Matt Kepnes, să alcătuiască a listă cu zece țări care merită vizitate. Matt Kepnes este considerat un expert în turismul cu buget redus, fiind și autorul cărții "Cum să călătorești prin lume cu 50 de dolari pe zi". Principiul care a stat la baza clasificării a fost că o vacanță nu trebuie să fie un lucru care te lasă fără economii. "Nici nu trebuie să renunți la confort", spune Kepnes, care adaugă că nu-i place să cheltuie mulți bani pe călătorii, dar nici nu-i place să doarmă pe jos. El spune că "Cel mai important lucru este să evitați hotelurile mari, să găsești restaurante locale și să mergi cu transportul public". El i-a arătat lui Larry Bleiberg o listă cu zece destinații favorite pentru vacanță, care, în plus,  sunt și ieftine.

Din lista lui Matt Kepnes fac parte Bulgaria și România, de altfel singurele țări din Europa, care este considerat un continent cu destinații turistice scumpe.

Despre România, jurnaliștul de la USA Today scrie „Fosta țară din blocul sovietic nu se găsește pe foarte multe liste cu locuri de vizitate, dar oferă o istorie medievală fascinantă, altare religioase și stațiuni la Marea Neagră puțin aglomerate”. Matt Kepnes adaugă: „Urăsc să folosesc această frază, dar este o comoară ascunsă. Aici găsești aceste frumoase orășele de litoral, la prețuri mult mai mici față de cât plătești în Europa de Vest”.

În topul destinațiilor turistice mai sunt: Thailanda, Cambogia, India, China, Belize, Peru, Bolivia și Costa Rica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel