Unul din cinci copii a fost abuzat sexual în instituţiile catolice olandeze

rob_70111200
rob_70111200

Zeci de mii de copii au fost victime ale abuzurilor sexuale în instituţiile catolice olandeze în ultimele şapte decenii este concluzia şocantă a unui raport, anunţă BBC News.

Autor: Alexandra Dumitru

Raportul întocmit de o comisie independentă a reuşit să atingă un subiect controversat, acela al abuzurilor sexuale comise în orfelinatele, şcolile şi seminariile conduse de clericii catolici. Conform studiului, unul din cinci copii din aceste instituţii olandeze a fost forţat să întreţină relaţii sexuale  În urma analizării a peste 1800 de plângeri au fost identificaţi mai puţin de jumătate din totalul presupuşilor făptuitori, dintre care 100 nu mai sunt în viaţă.

Dintre aceste cazuri, justiţia olandeză a preluat un singur caz, celelalte cazuri semnalate au fosta abandonate pentru că nu există dovezi suficiente şi s-au desfăşurat cu prea mult timp în urmă. „Oamenii pur şi simplu nu pot crede că un preot catolic este capabil de o asemenea faptă”, declara directorul comisiei de cercetare, Willem Deetman. Luna trecută, filiala olandeză a Bisericii Catolice a dezvoltat un sistem de compensare, oferind victemelor actelor de viol sume între 5000-100.000 euro, în fucţie de gravitatea abuzurilor.

Willem Deetman este fostul ministru al educaţiei şi a condus comisia de cercetare, ale cărei rezultate au fost aşteptate de poporul olandez, 29% dintre aceşti sunt identificaţi ca şi catolici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel