Unirea, din nou actuală la Chișinău - Video

[] []

14 mai 2012 / 12:23
Salveaza PDF Comentarii

La împlinirea a 200 de ani de la raptul Basarabiei prin pacea ruso-turcă de la București, circa 7 000 de persoane au participat, duminică, la Chișinău, la o manifestație de amploare, pentru a cere reunirea teritoriului pruto-nistrean la România și plecarea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Evenimentul, organizat de Consiliul Unirii și de Acțiunea 2012, a debutat cu o primă oprire a unioniștilor la ambasada Rusiei, unde s-a ținut un moment de reculegere și s-a scandat dur împotriva trupelor din Transnistria considerate de ocupație.

Tatiana Miron, venită special din Italia pentru manifestație, a declarat: “Toată istoria noastră au făcut așa, au spus că ne eliberează când de fapt ne-au subjugat. Vrem să plece de la Nistru”.

Manifestanții au continuat marșul pe străzile capitalei Republicii Moldova, spre ambasada Turciei, cealaltă semnatară a tratatului de la 16 mai 1812 și s-a încheiat printr-un concert organizat la Teatrul de Vară, o cunoscută locație a mișcării de eliberare națională de la sfrâșitul anilor ’80 din Basarabia.

Sergiu Grosu, din satul Chișcăreni, raionul Sîngerei a declarat: “Nu putem aștepta încă o generație pentru a înfăptui unirea. Trebuie să fim împreună în statul român, așa cum strămoșii noștri au decis.”.

Manifestanții au venit de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, dar și din România, un autocar și multe alte mașini și delegații sosind sâmbătă și duminică, la evenimentul organizat de Consiliul Unirii și de Acțiunea 2012, două platforme care înglobează zeci de asociații și partide de pe ambele maluri ale Prutului.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.d4a4.n3