Unirea Basarabiei cu România, celebrată la Clubul Țăranului Român

romania_vie
romania_vie

Asociația România Vie organizează, miercuri, 27 martie, între orele 18:00 și 20:00, la Clubul Țăranului Român un eveniment dedicat celebrării a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, precum și un an de la înființarea asociației în contextul protestelor din Piața Universității.

Cei prezenți vor avea ocazia să admire o expoziție foto, să urmărească discursuri, momente muzicale, și un film documentar, care este încă în lucru.

Pe lângă tema unionistă, la eveniment se va discuta și diverse aspecte privind corectarea stării de fapt din România, revizuirea Constituției, apărarea patrimoniului natural și a celui cultural, unde Asociația a vut acțiuni concrete.

De la ora 21:00, o formație de jazz din Republica Moldova își va încânta auditoriul.

Mai multe amănunte puteți găsi pe http://www.facebook.com/RomaniaVie?fref=ts și pe http://www.facebook.com/events/426331144121296/.

Invitație în Tunari și în Piața Universității 

Ulterior, pe 1 aprilie, dată ce corespunde masacrului de la Fântâna Albâ (Bucovina de Nord), va avea loc o ceremonie memorială în comuna Tunari, unde se află singurul monument din zona metropolitană a Capitalei dedicat victimelor ocupației sovietice din Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Hertei.

Asociația România Vie este și co-organizator al protestului anti-fracking din 4 aprilie, notificat PMB în intervalul orar 17:00-21:00 în Piața Universității, platoul statuilor. Protestul este organizat pentru stoparea tuturor explorărilor în vederea exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică, retragerea concesiunilor acordate și interzicerea acestei tehnologii periculoase pe teritoriul României.

Unele modificări ar putea să apară în comisia de ordine publică de la PMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel