Unde poate ajunge moneda națională în 2013

leul
leul

Moneda națională rămâne vulnerabilă în 2013. Dacă o parte dintre analiști mențin un oarecare optimism, datorită stabilității politice de pe plan intern, există voci care atrag atenția asupra unei serii de pericole, informează Business24.

Principalele amenințări rămân rambursarea datoriei externe, incertitudinea privind un nou acord cu FMI, dar și tensiunile externe. Pe plan intern, lipsa unor măsuri care să încurajeze dezvoltarea economică are toate șansele să țină capitalurile străine departe de România.

 "Cred că cele mai mari riscuri asupra monedei naționale ar putea fi exercitate de sectorul extern, de evoluția situației la nivel european, cu Grecia, cu Spania. Un alt risc, dar ceva mai mic, este o nouă instabilitate politică. Aceasta ar putea să genereze presiuni de depreciere asupra leului", a declarat Melania Hancilă, economist-șef Volksbank.

Deocamdată însă, la nivelul lunii ianuarie, leul a înregistrat rezultate excelente, cu o medie a cursului euro/leu de 4,3793. Mai mult, cursul a scăzut până la 4,3351 lei/euro, în 17 ianuarie, moneda națională punctând cea mai bună performanță din ultimele 12 luni.

Estimările analiștilor se întind pe o plajă destul de largă, de la 4,3 la 4,6 lei/euro la finalul anului. Cei mai optimiști sunt bancherii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel