EXCLUSIV  Unde e roca de pe Lună a lui Ceauşescu şi ce se va întâmpla cu ea

neil armstrong
neil armstrong

În urmă cu jumătate de secol, Neil Armstrong şi Buzz Aldrin au scris istorie, fiind primii oameni care au păşit pe lună. La întoarcerea pe Pământ, au adus cu ei şi câteva roci lunare, care au fost împărţite ulterior de preşedinţii americani unor importanţi şefi de stat din lume. Printre aceştia s-a aflat şi Nicolae Ceauşescu. 

Preşedintele american Richard Nixon a donat celor 135 de ţări ale lumii care existau în anii 1970 şi celor 50 de state americane fragmente din rocile lunare aduse pe Terra de astronauţii care au participat la misiunile Apollo 11 şi Apollo 17. Multe dintre aceste mostre sunt în prezent dispărute, relatează AFP.

Ce se întâmplă cu roca lunară din România

Nu însă şi cele ale României. Potrivit Muzeului Naţional de Istorie, roca lunară care i-a aparţinut lui Nicolae Ceaşescu se află încă în custodia Muzeului. 

"Fragmentele de rocă lunară se află în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României. Acestea alături de alte piese de patrimoniu vor fi prezentate în cadrul expoziției ,,Un pas uriaș către lună/ A giant leap to the moon", a declarat, în exclusivitate pentru DC News, biroul de presă al Muzeului Naţional de Istorie a României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel