Urmărește emisiunea live


Un subofițer român a decedat în urma rănilor suferite în Afganistan

militar_ion_leustean
militar_ion_leustean

Plutonierul Ion-Lucian Leuştean de 25 de ani, rănit grav anul trecut în Afganistan, a decedat în dimineaţa zilei de miercuri, 9 mai, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) din Bucureşti, unde se afla internat, în stare de comă, deși medicii au depus timp înelungat eforturi pentru a-l salva, potrivit unui comunicat al MApN.

Militarul Ion-Lucian Leuştean, care era încadrat în Batalionul 2 Manevră, a fost rănit grav la data de 7 septembrie 2011, în timp ce executa cercetarea terestră a unui obiectiv în provincia Zabul.

Evacuat în 8 septembrie în Gemania, la Spitalul militar american din Landstuhl, pentru tratament de specialitate, Ion-Lucian Leuştean a fost ulterior, la 30 octombrie, transferat în România, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, în stare vegetativă, fiind diagnosticat cu multiple traumatisme interne şi cranio-cerebrale.

În pofida eforturilor depuse de echipa medială pluridisciplinară de la SUUMC, evoluţia clinică a pacientului nu a înregistrat ameliorări ale statusului cognitiv, iar în ultimele 10 zile s-a constatat o deteriorare progresivă neresponsivă la tratament etiologic specific, militarul decedând în urma unui stop cardio-respirator.

Noul ministru al Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, l-a avansat la gradul de sublocotenent post-mortem pe plutonierul Ion-Lucian Leuştean și va propune președintelui Traian Băsescu decorarea militarului cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

În cursul acestei după-amieze, la ora 15.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional, au fost organizate ceremonii militare şi religioase, în semn de recunoştinţă, preţuire şi deplin respect pentru eroul Ion-Lucian Leuştean, el fiind cel de-al 20-lea militar român care a decedat în timpul operațiunilor din Afganistan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel