Un soldat român a fost rănit în Afganistan după un schimb de focuri

Caporalul Daniel-Gheorghe Tuică a fost rănit în zona gâtului, în urma unui schimb de focuri. Patrula din care făcea parte acesta a fost atacată cu armament de infanterie, în provincia Zabul din Afganistan.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, patrula aparţinând Batalionului 2 Manevră a fost atacată duminică, în jurul orei 14.25 (ora României), în timp ce se afla într-o misiune de cercetare a unui pod, pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan.

„În urma schimbului de focuri, caporalul Daniel-Gheorghe Tuică a fost rănit în zona gâtului. Militarului i s-a acordat primul ajutor, apoi a fost evacuat de urgenţă, cu un elicopter MEDEVAC, la Spitalul Militar din baza Lagman, pentru investigaţii de specialitate, starea lui fiind stabilă”, se arată în comunicat.

Militarul, în vârstă de 29 de ani, este căsătorit, face parte din Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” şi a mai participat în teatrul de operaţii din Afganistan, în anul 2010, menţionează sursa citată, potrivit mediafax.

În comunicatul MApN se mai arată că ministrul Corneliu Dobrițoiu şi întreaga conducere a ministerului „urmăresc cu atenţie” evoluţia stării de sănătate a caporalului Daniel-Gheorghe Tuică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel