Un preot a binecuvântat un oraș întreg din avion cu apă sfințită

Un reverend de la o biserică catolică din sud-vestul statului Louisiana, SUA, a venit cu o ideea inedită și anume peste 400 de litri de apă sfințită să fie disperați dintr-un avion peste un întreg orășel.

Reverendul Matthew Barzare de la biserica Sfânta Ana din comunitatea rurală a Cow Island a ascultat de sfatul unui alt preot și anume să disperseze 100 de galoane, echivalentul a 454 de litri, de apă sfințită dintr-un avion, informează BBC, preluată de Mediafax.

Parohia acestuia se întinde pe o zonă mare, fapt pentru care reverendul Barzare s-a gândit că o soluție mai rapidă ar fi să folosească un avion utilizat de regulă la stropirea cu insecticid a recoltelor. Sunt planuri ca pe viitor acest eveniment să devină unul anual, folosind 300 de galoane cu apă sfințită.

Apa sfințită a fost dispersată peste oraș și fermele învecinate înaintea Crăciunului, a anunțat dioceza din Lafayette. Ideea i-a venit parohului Leryn Detraz, un locuitor al comunității neînregistrate Cow Island din parohia Vermilion, Louisiana, care lucrează în prezent ca misionar în Ohio.

Este o tradiție de a binecuvânta recoltele comunității locale, în special în perioada culegerii recoltei, a declarat reverendul Barzare la postul de radio NPR. Enoriași au adus apă la pista de aterizare pentru a fi sfințită înainte de a fi încărcată în avion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel