Un om de ştiinţă român a murit într-o explozie la un laborator din SUA

explozie
explozie

Un om de ştiinţă român în vârstă de 56 de ani şi-a pierdut viaţa în urma unei explozii la un laborator din Statele Unite, au anunţat duminică autorităţile locale, citate de NBC.

Adrian Martin era angajat al companiei Membrane Technology and Research Inc., din Menlo Park, California, ce produce sisteme pentru industria gazieră şi petrochimică.

În momentul exploziei, vineri, la ora locală 16.07 ( vineri 2.07 ora României), omul de ştiinţă lucra la un amestec de metan, heliu şi nitrogen, potrivit şefului pompierilor din oraşul Menlo Park, Harole Schapelhouman.

Chimistul român a fost rănit grav. El a fost scos din laborator, după care a făcut stop cardiac şi a murit la locul incidentului, a precizat Schapelhouman. Potrivit soţiei cercetătorului, Livia Martin, familia se mutase în Statele Unite din România în 2007, pentru a-şi ajuta fiica adolescentă să îşi împlinească visul de a avea o carieră muzicală.

Pompierii au descoperit în laborator un container fisurat în care se afla gaz metan, dar nu este clar dacă aceasta este cauza deflagraţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel