Un nou președinte al Asociației Producătorilor Internaționali de Medicamente

Regis Lhomme_1 arpim medicamente
Regis Lhomme_1 arpim medicamente

Regis Lhomme, Director General Amgen România, este de azi noul preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM). El a fost ales în cadrul Adunării Generale ARPIM din data de 29 septembrie.

Preşedinţia ARPIM era deţinută de Franz Zinsberger - director general Boehringer Ingelheim. Regis Lhomme se află la conducerea Amgen începând cu luna octombrie a anului 2009, încă de la momentul lansării acesteia pe piața din România.

,,Sistemul de sănătate din România este deosebit de provocator, de aceea misiunea pe care o preiau acum este foarte importantă. Credem că parteneriatul cu autoritățile române este esențial pentru dezvoltarea sustenabilă a sistemului și pentru recuperarea decalajelor de tratament dintre pacienții români și pacienții europeni. Cu expertiza pe care o avem prin membrii noștri putem contribui la identificarea de soluții eficiente pentru toate aceste provocări. De aceea, promovăm transparența, dialogul și predictibilitatea, ca elemente de bază ale unui parteneriat în folosul pacientului român, și pentru susținerea pieței farmaceutice”, a declarat Regis Lhomme - noul preşedinte ARPIM.

Care este conducerea ARPIM

În cadrul alegerilor din data de 29 septembrie, Efthymios Papataxiarchis, director general Johnson & Johnson a preluat funcţia de Vicepreşedinte ARPIM, iar Mihai Briciu - director general Novo Nordisk şi Luca Visini - director general Eli Lilly, au preluat funcţiile de membri ai boardului.

Din componența boardului ARPIM mai fac parte:

- Radu Răşinar, Vicepreşedinte - director general AstraZeneca;

- Luana Ionaşcu, membru - director general Ipsen;

- Pascal Prigent, membru - director general GlaxoSmithKline.

 Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) este organizația care susține obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente originale, prezente în România. Acestea realizează împreună peste 70% din valoarea pieței farmaceutice românești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel