Un nou pariu al lui Soros, pe yenul japonez

yen japonez
yen japonez

George Soros critică dur planul prezentat de Banca Japoniei, pentru combaterea deprecierii abrupte a yenului, scrie Ziarul Financiar, citând Bloomberg. Soros Fund Management a câştigat aproape 1 miliard de dolari din noiembrie pariind pe scăderea yenului, precizeză Ziarul Financiar.

Autor:Daniela Bodeanu

„Dacă yenul începe să scadă, ceea ce s-a întâmplat deja, iar locuitorii Japoniei vor începe să îşi dea seama că ar putea continua să coboare şi vor dori să îşi plaseze banii în străinătate, atunci scăderea ar putea semăna mai mult cu o avalanşă”, a declarat Soros într-un interviu la CNBC, preluat de Bloomberg.

Bill Gross, care manageriază cel mai mare fond de obligaţiuni din lume, Allianz, a criticat și el planul Băncii Japoniei, apreciind că yenul va trebui să se deprecieze „mult mai mult” pentru ca inflaţia să  ajungă la ținta stabilită de  guvernatorul băncii japoneze, Haruhiko Koruda.

Banca Japoniei a dat drumul la tiparnița de yeni

Kuroda a prezentat un nou  program, care prevede dublarea fondului alocat lunar de Banca Japoniei pentru achiziţia de obligaţiuni din piaţă, la aproximativ 7,5 miliarde yeni (77,8 miliarde de dolari), cu scopul de a aduce inflaţia anuală la 2% în termen de 2 ani.

Din cauza speculațiilor de pe piața bursieră care anunțau ca Banca Japoniei  ar putea să dea drumul tiparniței de bani,pentru un suflu nou în economie,yenul s-a depreciat cu 18% în ultimele șase luni. Kuroda a declarat  că Banca Japoniei este pregătită să intervină şi mai agresiv dacă va fi cazul. „Dacă ceea ce fac va declanşa o situaţie, ar putea să nu o poată opri”, a afirmat Soros.

Soros a câștigat și cu Banca Angliei

 George Soros este faimos pentru că în 1992, a câştigat 1 miliard de dolari după un pariu de 10 miliarde de dolari că Banca Angliei va fi nevoită să devalorizeze lira sterlină.

Bill Gross consideră, însă, că alte state dezvoltate vor pune presiune asupra  Japoniei pentru încetinirea scăderii yenului, deoarece  se vor teme de faptul că astfel, exporturile Japoniei vor fi peferate pe piață.

Gross este managerul Total Return Fund, fond cu active de 289 miliarde de dolari în cadrul Pacific Investment Management Co. (Pimco), companie deţinută de grupul german de asigurări Allianz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel