Un nou adăpost de câini la Bragadiru pentru adopţii

adapost
adapost

Un  adăpost pentru câinii fără stăpân a fost deschis  la Bragadiru, adăpostul având o capacitate de 1.600 de locuri. Persoanele care doresc să adopte o pot face de săptămâna viitoare.

Adăpostul a fost realizat pe terenul fostelor ferme de porci ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care au fost igienizate şi racordate la utilităţi.

"Prin colaborarea cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor, municipalitatea are un nou adăpost în Bragadiru, care în prezent are 1.600 de locuri, atât în interior, cât şi în exterior, şi o posibilitate de extindere a capacităţii de până la 2.500 de locuri", a declarat, joi, coordonatorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) din cadrul municipalităţii, Răzvan Băncescu, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Băncescu, la Bragadiru au fost duşi deocamdată 480 de câini, dintre cei care au fost ţinuţi în cele două adăposturi din Bucureşti (Pallady şi Mihăileşti), câini care au fost văzuţi "de câteva sute de ori în lunile august-decembrie".

În prezent lucrează acolo nouă deţinuţi, închişi în regim deschis, numărul acestora putând fi de maxim 25, conform contractelor încheiate cu Primăria Capitalei, a spus directorul Direcţiei de reintegrare socială din ANP, Ioana Morar.

Pentru adăpostul de la Bragadiru, Primăria Capitalei a încheiat un contract de închiriere, dobândit în urma unei licitaţii publice, pentru care plăteşte 3.900 de euro fără TVA pe lună, respectiv 1,1 euro pe metru pătrat pentru cei aproximativ 3.600 de metri pătraţi închiriaţi.

 Totodată, deţinuţii vor primi salariul minim pe economie, urmând să le revină efectiv 40 la sută din suma încasată, 60 la sută revenind ANP, conform prevederilor legale privind prestarea de servicii de către persoanele private de liberate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel