Un microfon a fost descoperit la Casa de Pensii Braşov

microfon-plantate-la-casa-de-pensii-brasov-14066-1
microfon-plantate-la-casa-de-pensii-brasov-14066-1

La Casa de Pensii din Braşov, o angajată a instituţiei a dat peste un dispozitiv electronic de înregistrare, într-un birou în care sunt păstrate dosarele de pensii.

Autor: Romulus Bălăşoiu

Şocul a fost cu atât mai mare cu cât dispozitivul de ascultare nu a fost montat de nicio instituţie abilitată a statului. Procurorii DIICOT Braşov au început deja verificările în acest caz.

„O echipă de poliţişti, delegată de DIICOT, s-a deplasat la faţa locului şi a găsit dispozitivul lipit cu bandă sub tăblia unui birou. Dispozitivul a fost ridicat şi urmează efectuarea unei expertize, pentru a se stabili dacă acesta este funcţional şi poate efectua înregistrări. Nu era în derulare nicio acţiune legală a vreunei instituţii abilitate a statului", a spus procurorul Cătălin Borcoman.

Procurorii urmează să stabilească şi cum a ajuns acel dispozitiv în birou, cine l-a montat şi în ce scop voia să-l folosească, informează Adevărul.

Confecţionarea, deţinerea şi folosirea de dispozitive destinate interceptării comunicaţiilor în condiţii ilegale se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel