Un împingător s-a defectat din cauza gerului, blocând traficul pe Canalul Dunărea-Marea Neagră

frozen_water
frozen_water

Traficul pe Canal Dunăre-Marea Neagră a fost blocat, vineri, după ce un împingător s-a defectat din cauza gerului. Alte două convoaie din spatele acestuia a trebuit să aştepte remedierea defecţiunii, navigaţia pe canal desfăşurându-se în aceste zile pe un şenal cu o lăţime de circa 20 de metri.

Din cauza gerului, Canalul Dunăre - Marea Neagră a îngheţat pe o lăţime de două treimi, reducând şenalul navigabil la puţin mai mult de 20 de metri.

"Convoaiele de barje pot circula doar pe mijlocul Canalului Dunăre - Marea Neagră, pe un şenal navigabil cu o lăţime de 23 - 24 de metri, restul din lăţimea medie, de 90 de metri, cât are canalul, fiind sub gheaţă", a spus reprezentantul pentru relaţii cu presa al CN "Administraţia Canalelor Navigabile" SA, Anca Tudoraşcu. Astfel, pe canal se poate circula doar în şir indian, astfel că dacă un convoi are probleme blochează un sens de mers. "O astfel de situaţie s-a şi petrecut vineri dimineaţă, când împingătorul Sidex 2, cu patru unităţi, a rămas blocat la kilometrul 35 din cauză că sistemul de răcire a îngheţat. Din acest motiv alte două convoaie au trebuit să oprească în spatele său, traficul fiind reluat după aproximativ o oră", a spus Anca Tudoraşcu. De asemenea, navigaţia pe Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari este oprită din cauză că s-a format un pod de gheaţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel