Un cutremur a lovit Vrancea sâmbătă dimineaţă

cutremur
cutremur

 Insitutul Naţional pentru Fizica Pământului anunţă că un cutremur cu magnitudinea 3,1 pe scara Richter s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 23:53. Este cel de-al doilea cutremur care a avut loc în ultimele 24 de ore în Vrancea, după seismul de 3,4 de vineri dimineaţă.

Cutremurul cu magnitudinea de 3,1 s-a produs la o adâncime de 126 de kilometri. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (35 de kilometri), Târgu Secuiesc (48 de kilometri), Focşani (50 de kilometri), Râmnicu Sărat (51 de kilometri) şi Mărăşeşti (57 de kilometri)

 De la începutul lunii decembrie, în zona seismică Vrancea, s-au produs peste 20 de cutremure, dintre care 11 cu magnitudinea de peste 3 grade pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur de anul acesta rămâne cel de 5,5 grade pe scara Richter, declanşat în dimineaţa zilei de 6 octombrie. Seismul s-a produs la adâncimea de circa 140 km și a fost resimtit pe arie largă în Moldova și Muntenia, inclusiv la București, unde intensitatea a fost de IV-V grade pe scara Mercalli.

Cutremurul de la începutul lui octombrie venea după o serie de seisme de mică intensitate care au avut loc constant într-o zonă afectată de inundaţii a judeţului Galaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel