Un biolog român dat dispărut în Noua Zeelandă

mihai muncus
mihai muncus

Un biolog în vârstă de 33 de ani din Alba Iulia, Mihai Naghy Muncuş, aflat într-o misiune de voluntariat în cadrul unui program de conservare al naturii derulat de Departamentul de Conservare (DOC) în Insula Raoul din Pacific (Noua Zeelandă), a fost dat dispărut în cursul zilei de luni, 2 ianuarie 2011.

Potrivit Departamentului de Conservare, se presupune că Mihai Muncuş ar fi fost surprins de un val pe ţărmul insulei Raoul în timp ce transporta aparatura utilizată în măsurarea temperaturii apei. Colegii acestuia au găsit maşina utilizată de biolog pe ţărm, informează Adevarul.

Căutările începute imediat după ce colegii săi voluntari i-au anunţat dispariţia, luni, 2 ianuarie, 6.00 dimineaţa ora Noii Zeelande (duminică seara, ora 20.00, ora României) nu au dat niciun rezultat până acum deşi Centrul pentru Coordonare a Salvării din Noua Zeelandă (Rescue Coordination Centre New Zealand) a mobilizat inclusiv un avion uşor care a survolat zona. Colegii lui Mihai Muncuş au căutat, de asemenea, pe întreaga zonă de coastă a ţărmului dar nu au avut succes. Căutările au fost suspendate miercuri, 4 ianuarie.

În Noua Zeelandă din octombrie 2011

„Având în vedere timpul destul de lung care a trecut de la dispariţia lui Mihai, ne îndreptăm spre un punct în care ne aşteptăm să nu mai fie în viaţă. Inima şi gândurile noastre sunt acum alături de familia lui din România“, a spus Tim Brandenburg, reprezentantul Departamentului de Conservare, structură ce este coordonată de guvernul Noii Zeelande. Declaraţia a fost postată miercuri după amiază (ora Noii Zeelande) pe site-ul DOC, când a fost anunţată şi suspendarea căutărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel