Un baschetbalist a făcut șoc anafilactic în timpul unui meci

ambulanta
ambulanta

Baschetbalistul sârb Ivan Miskovici, de la SCM Craiova, a ajuns la spital după meciul cu echipa din Miercurea Ciuc din cauza unui șoc anafilactic pe care l-a făcut.

Medicii cred că sportivul a suferit o reacţie alergică la un medicament antiinflamator, scrie rtv.net.

Baschetbalistul a cerut înainte de începerea meciului un antiinflamator, deoarece îl durea glezna. Medicul echipei spune că îi recomandase să nu joace.

"În timpul meciului acuza o durere în gamba dreaptă. A fost oprit din joc. I s-a administat o tabletă de Tador şi o tabletă de Midocalm, medicaţie din grupa antiinflamatoarelor şi decontracturantelor", a declarat Valentina Dinu, medic echipă.

La un momentdat, sportivului i s-a făcut rău.

"A început să respire din ce în ce mai greu, nu a intrat în comă, dar era din ce în ce mai slăbit. L-am ajutat să respire, i-am dat apă. Doamna doctor i-a făcut o injecţie antialergică, care l-a ajutat până a venit ambulanţa. Am vorbit cu el tot timpul, nu îşi pierduse cunoştinţa", a spus Angel Comandici, antrenor SCM Craiova.

"După ieşirea de la vestiare a apărut această stare sincopala brusc. Am făcut un hemisuccinat de hidrocortizon intramuscular. Sportivul era conştient. Din punct de vedere cardiologic, respirator sau ca sindrom alergic, nu existau notificări în fişa noastră", a mai declarat Dinu.

În fişa medicală a sârbului nu apar menţiuni referitoare la eventuale alergii. Sportivul şi-a revenit acum, dar medicii îi fac analize pentru a stabili ce anume i-a provocat reacţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel