Un bărbat înarmat, îmbrăcat în călugăr, a fost arestat în zona Dealului Patriarhiei

Un fals călugăr, înarmat cu două pumnale, a fost reţinut luni seară de o patrulă a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti în zona Dealului Patriarhiei.  În această perioadă, în zona respectivă se desfăşoară manifestările dedicate sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou.

O patrulă a Poliţiei Călare care participa la o acţiune de combatere a comerţului ilegal în zona Dealului Mitropoliei a fost sesizată de un reprezentant al Patriarhiei că printre clericii veniţi la manifestare se amestecase şi un fals călugăr, informează Antena 3.

Bărbatul a fost surprins de patrula călare în timp ce vorbea cu o enoriaşă, în dreptul unui cort în care mai mulţi călugări vindeau obiecte de cult. Falsul călugăr predica sfârşitul lumii în momentul în care agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi reprezentanţii Patriarhiei l-au depistat. Atunci când i s-au cerut detalii despre activitatea sa, bărbatul - costumat în veşminte preoţeşti - a devenit recalcitrant.

"La solicitarea de legitimare a poliţiştilor locali bărbatul s-a prefăcut că îşi caută cartea de identitate, moment în care, la şold, a sclipit lama unui cuţit. În acel moment, agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti l-au imobilizat pe falsul călugăr şi au descoperit într-o teacă, ataşată la curea, o armă albă de 12 centimetri. Bărbatul a devenit şi mai neliniştit în momentul în care agenţii locali l-au anunţat că trebuie să fie percheziţionat: a cerut să fie dus din faţa mulţimii de credincioşi care se mira cum de un cleric are cuţite sub sutană. Falsului călugăr i s-au pus cătuşele, iar surpriza a fost că veşmântul negru preoţesc era dublat de o haină de piele pe sub care era pus un ham special, de-a curmezişul pieptului, în care ţinea un pumnal cu lama de 7 centimetri", se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel