Un avion s-a prăbușit și s-a rupt în trei bucăți

Avion Militar
Avion Militar

Un avion militar american s-a prăbuşit, vineri, imediat după decolare. La impactul cu solul, aeronava s-a rupt în trei bucăți.

Un avion de alimentare cu carburant în aer, provenind de la baza aeriană americană Manas din Kîrgîzstan, s-a prăbuşit vineri, imediat după decolare, anunţă autorităţile locale, conform Mediafax.

"Potrivit informaţiilor pe care le avem, avionul s-a rupt în trei bucăţi. Nu se cunoaşte numărul victimelor. Serviciile de intervenţie sunt la faţa locului", a declarat Abdisharip Bekilov, purtătorul de cuvânt al Ministerului kirghiz pentru Situaţii de Urgenţă.

Avionul s-a prăbuşit în zona muntoasă Şaldibar, la aproximativ 200 de kilometri de capitala Bişkek,  şi în apropierea frontierei cu Kazahstanul.

Aeronava a decolat la ora locală 14.30 (11.30, ora României) de la baza aeriană Manas. Este vorba de un aparat de tip Stratotanker KC-135.

Statele Unite gestionează baza aeriană Manas, situată în apropierea capitalei Bişkek. Unitatea aeriană, unde sunt staţionaţi 1.200 de militari americani, este folosită ca punct de tranzit pentru operaţiunile din Afganistan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel