Un autocar cu turiști din Belarus s-a răsturnat la Bacău

un-autocar-cu-copii-din-belarus-s-a-rasturnat-pe-un-drum-judetean-din-bacau
un-autocar-cu-copii-din-belarus-s-a-rasturnat-pe-un-drum-judetean-din-bacau

Un număr de 12 turişti din Belarus, majoritatea copii, au ajuns la spital, în noaptea de joi spre vineri. Autocarul în care se aflau se îndrepta spre Bulgaria și s-a răsturnat pe drumul european E 85, la câţiva kilometri de municipiul Bacău, potrivit  Mediafax. 

Potrivit primelor informaţii oferite de poliţiştii băcăuani, autocarul plin cu 48 de turişti din Belarus, majoritatea copii, s-a răsturnat în afara părţii carosabile, în dreptul localităţii Bogdan Vodă după ce a intrat într-un cap de pod de pe marginea drumului.

În urma accidentului, 12 pasageri din autocar au fost răniţi. Aceștia au fost transportaţi cu ambulanţele şi autospecialele SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău pentru acordarea de îngrijiri medicale.

"Din primele cercetări desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit că accidentul s-a produs pe fondul oboselii şi al neatenţiei în conducere a şoferului bulgar. Cele 12 persoane rănite au fost transportate la spital, unde au fost diagnosticate cu stres posttraumatic, echimoze şi contuzii, însă fără ca niciuna dintre ele să rămână internată. Pe numele conducătorului auto din Bulgaria a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă", a declarat, vineri,  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău, Narcisa Butnaru.

La scurt timp după producerea accidentului, autorităţile din Bacău au contactat ambasadele din Belarus şi Bulgaria, care au fost informate despre producerea accidentului rutier.

În cursul zilei de vineri, va fi trimis un alt autocar care va prelua turiştii din Belarus, cazaţi în cursul nopţii de joi în internatul Colegiului Tehnic "Dumitru Mangeron" Bacău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel