Urmărește emisiunea live


Un astronom ucrainean, autorul descoperirii unui al doilea obiect interstelar

Un astronom amator din Ucraina a fost primul care a observat o cometă pe cerul nopţii.

În 30 august, un astronom amator din Ucraina a fost primul care a identificat o cometă care se deplasa pe cerul nopţii. pornind de la observaţiile astronomului amator, alţi oameni de ştiinţă au teoretizat fatul că obiectul pe care acesta la identificat ar putea să îşi aibă originea în afara sistemului nostru solar, notează Futurism.

Cometa C/2019 Q4 (Borisov) se mişcă conforma calculelor efectuate de către astronomi cu o viteză mult mai mare decât ar trebui dacă ar fi afectată de către atracţia gravitaţională a Soarelui. Această observaţie conduce la concluzia că acest obiect îşi are originea în afara sistemului nostru solar. Dacă această ipoteză se dovedeşte a fi adevărată, atunci cometa Borisov ar putea fi cel de al doilea vizitator interstelar descoperit până în acest moment.

Oamenii de ştiinţă încearcă acum să calculeze orbita pe care această cometă o urmează, în funcţie de aceasta fiind posibilă stabilirea originii. Dacă calculele vor arăta faptul că această cometă are o orbită eliptică în jurul Soarelui atunci astronomi vor şti că această cometă s-a format în sistemul nostru solar. Totuşi, dacă va fi identificată o orbită hiperbolică ar putea să aducă dovezi în sprijinul teoriei care plasează originea cometei în afara sistemului nostru solar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel