Un alt oraș din România ar putea avea metrou. Ce traseu va avea

Capitala este singurul oraș din România care beneficiază de un sistem de transport subteran, însă există posibilitatea ca situația să se modifice. Asta pentru că primarul Timișoarei, Nicolae Robu, nu renunţă la ideea de a crea o linie de metrou în orașul de pe Bega.

În pofida faptului că proiectul este deocamdată doar verbal, vineri, primarul Nicolae Robu preciza și care ar urma să fie traseul metroului: în lungime de opt kilometri, noua linie de transport subteran va începe la Gara de Nord, va trece pe la mall, Gara de Est şi se va termina la Aeroportul Internaţional Timişoara, relatează tion.ro.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susţine că a prezentat această idee la Barcelona, unde a fost încurajat să o ducă mai departe, iar apoi, la Karlsruhe, a văzut că municipalitatea tocmai a început un proiect de mutare a liniilor de tramvai în subteran.

„Asta e soluţia – liniile de cale ferată trebuie să fie duse în subteran, şi cu această ocazie sigur că se va realiza şi o conexiune tip metrou între câteva puncte cheie ale oraşului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge să fie legate şi se va putea face repede şi la preţuri convenabile aşa ceva. Sunt acele utilaje cârtiţă care străpung munţii, merg pe sub mări, pe unde vrei”, a spus Robu, potrivit tion.ro.

Potrivit edilului, acest proiect se va regăsi în portofoliul municipiului Timişoara pentru perioada 2014-2020, urmând doar să se găsească o sursă de finanţare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel