Ultimatumul FMI: Privatizarea Oltchim sau închiderea acestuia

proteste oltchim dc
proteste oltchim dc

Reprezentanții Fondului Monetar Internațional cer privatizarea combinatului Oltchim sau închiderea lui, potrivit Antena 3.

FMI recomandă o nouă încercare de privatizare a Oltchim, care, dacă va culmina din nou cu un eșec, va conduce la lichidarea combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea. Fondul crede că trebuie evitată o investiție în van, precizând că nu este indicat ca România să cheltuiască 20 de milioane de euro pentru Oltchim, dacă această companie este în pierdere. Reprezentanții FMI vor merge marți la Ministerul Economiei, pentru a dezbate problema combinatului din Râmnicu Vâlcea.

Un eventual lacăt pus pe porțile Oltchim, ar băga în șomaj 3.300 de angajați, care, oricum nu și-au primit salariile de câteva luni. Producția a scăzut într-atât, încât din 2011 combinatul chimic funcționează la doar 3% din capacitate, pierderile lunare fiind estimate la șapte milioane de euro. Lichidarea companiei vâlcene ar produce o reacție în lanț, cea mai afectată fiind rafinăria Arpechim Ploiești, care aprovizionează combinatul cu materie primă.

Peste 500 de angajați protestează în prezent în stradă, pentru că nu și-au primit salariile de două luni. Totodată, șase lucrători au intrat în greva foamei. Fostul lider al sindicatului, MIhai Diculoiu, s-a prezentat și el la proteste, dar a fost îmbrâncit și înjurat de angajați.

Prima încercare de privatizare a combinatului din Râmnicu Vâlcea a eșuat, după ce câștigătorul licitației, Dan Diaconescu, nu a plătit suma de 45 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel