UE, sancțiuni împotriva a ”30 de persoane și entități” responsabile de moartea lui Navalnîi

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Uniunea Europeană vrea să impună sancțiuni celor responsabili cu moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Josep Borrel, șeful diplomației Uniunii Europene, a afirmat că omologii săi europeni au convenit  impunerea de sancțiuni unor persoane și organizații responsabile de moatea lui Aleksei Navalnîi, opozantul rus care a decedat luna trecută, în timp ce se afla într-o închisoare din Siberia, transmit Reuters și AFP, notează Agerpres.

”Am căzut de acord asupra unor sancțiuni împotriva celor care sunt responsabili de moartea lui Aleksei Navalnîi”, a declarat Borrell la finalul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe ai UE desfășurate la Bruxelles.

Borrell a menționat că este vorba de aproximativ ”30 de persoane și entități”  fără a le identifica.

În cadrul aceleiași reuniuni a fost adoptat ”un fond de 5 miliarde de euro pentru ajutorul militar acordat Ucrainei”, precum și un ”sprijin puternic pentru utilizarea veniturilor excepționale din activele rusești înghețate pentru a sprijini SUA”, potrivit unei postări făcute de Borrell pe platforma X.

Navalnîi, cel mai proeminent critic al lui președintelui rus Vladimir Putin, a murit pe 16 februarie în închisoare, din cauze naturale, afirmă autoritățile ruse. Văduva sa Iulia Navalnaia l-a acuzat pe Putin pentru moartea soțului ei, iar o serie de lideri occidentali au afirmat că Putin și statul rus sunt în cele din urmă responsabili pentru decesul acestuia, amintește Reuters.

Două apeluri către Israel

De asemenea a fost anunțate un acord și două apeluri către Israel, astfel, ”acord politic privind sancțiunile împotriva coloniștilor extremiști, apel reînnoit către Hamas pentru eliberarea ostaticilor, apel ferm către Israel pentru a garanta accesul umanitar liber, neîngrădit și sigur în Gaza”, se arată într-o altă postare a lui Borrell.

Citește și: UE nu recunoaște rezultatele electorale rusești în teritoriile ocupate ale Ucrainei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel