Turişti portughezi, confundaţi cu votanţi ce ar face turism electoral

Mai mulți turiști portughezi aflați într-un autocar au fost confundați cu votanți care ar face turism electoral de către o persoană care a și sunat la 112.

O persoană a sesizat faptul că se face turism electoral pe traseul Bucureşti-Giurgiu, însă în autocarele cu care s-ar face transportul se aflau turişti portughezi, potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor.

O persoană a sesizat la numărul unic de urgenţă 112 că au plecat din Bucureşti două autocare spre Giurgiu, suspecâtnd că sunt persoane cu drept de vot implicate în turism electral.

Cei care nu respectă principiul votului secret riscă între 6 luni şi 3 ani de închisoare. Tentativa de a fotografia buletinul ştampilat în cabina de vot se pedepseşte.

Cei care oferă bani pentru ca alegătorii să ştampileze un anume răspuns la referendum sau să nu se prezinte la vot, riscă până la 5 ani de închisoare.

Tot cu 5 ani de închisoare s-ar putea alege şi cetăţenii care votează de mai multe ori.

Cei care se gândesc să practice turismul electoral, trebuie să ştie că sunt şanse mari să fie descoperiţi. Listele electorale vot fi verificare în termen de 60 de zile de la închiderea urnelor.

Tipărirea de buletine false sau introducerea în urnă a mai multor buletine se pedepseşte cu închisoare între 2 şi 7 ani. La fel şi furtul urnei sau al ştampilelor.

    Duminică, în România, se desfăşoară referendumul organizat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel