EXCLUSIV  Tudose, lovitură pentru PSD după ce Iohannis a desemnat-o pe Dăncilă premier

Mihai Tudose FOTO AGERPRES
Mihai Tudose FOTO AGERPRES

Criza din PSD a fost încheiată cu decizia președintelui Klaus Iohannis: a acceptat, pentru a treia oară, nominalizarea PSD de premier.   

”Dacă președintele Klaus Iohannis ar fi adoptat o atitudine de conflict, în limitele constituționale, PSD-ul ar fi putut argumenta retroactiv defecțiunea internă, susținând ideea unei conspirații în care ar fi fost implicați Mihai Tudose și Klaus Iohannis. Nemaiavând suport astfel de scenarii conspiraționiste, PSD-ul are o mare problemă: trebuie să explice electoratului cum au putut nominaliza un premier, pe Mihai Tudose, care a fost în stare să declanșeze toată această criză politică. Se dovedește că nu era o strategie de preluare a puterii, ci pur și simplu au fost probleme interne ale PSD-ului care a nominalizat un prim-ministru care s-a luptat cu partidul, a făcut o serie de gafe.

Cum plătește PSD orgoliul lui Tudose

Criza nu a fost declanșată de Liviu Dragnea, ci de Mihai Tudose, care i-a cerut demisia, în mod aberant, lui Carmen Dan, apărând șeful pedofilului și obligându-l pe Dragnea la ripostă. Indiferent de vinovat, problemele sunt subsumate PSD-ului, partidul ieșind fragilizat electoral. Culmea, decizia lui Klaus Iohannis de a o desemna pe Viorica Dăncilă va pune probleme PSD-ului rămas fără adversar, fără nicio explicație validă în fața propriului electorat și al celor neutri. PSD-ul a fost lăsat fără adversar, nu mai poate justifica eșecul prin combinații exterioare partidului. Ridicând acest orizont de așteptare negativă, electoratul, în special cel neutru, va fi mult mai circumspect cu privire la ce face PSD-ul, iar PSD-ului îi va fi tot mai greu de justificat derapaje politice de această natură.” a subliniat jurnalistul Val Vîlcu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel